Τηλ. επικοινωνίας: 2810 222993

ΜΕΓΑΡΟ ΧΑΝΔΑΧ

megaro handax badge
Το Μέγαρο Χάνδαξ βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πόλης του Ηρακλείου στην περιοχή Χανιώπορτας, όπου και η πλατεία εξυπηρέτησης υπεραστικών λεωφορείων του μεγαλύτερου τμήματος του νομού. Περιβάλλεται από τις οδούς Μάχης Κρήτης - Εφόδου - Πηνειού, με την πλευρά της Εφόδου έναντι των Ενετικών τειχών της πόλης.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο 5.000 τ.μ. περίπου, έπρεπε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να βοηθήσει την εντός των τειχών παλιά πόλη σε θέματα:

  • φιλοξενίας αυτοκινήτων - parking συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση του καυτού κυκλοφοριακού προβλήματος,
  • λειτουργίας εμπορικών κέντρων στα ισόγεια καταστήματα με εύκολη πρόσβαση για τους κατοίκους, φιλοξενίας χώρων υγείας με το πλεονέκτημα της άμεσης πρόσβασης ασθενών σε Δημόσια Νοσοκομεία.

ethrio day slider ethrio noon slider ethrio night slider

Στους υπόλοιπους ορόφους με την δυνατότητα αξιοποίησης του περιβάλλοντος χώρου, κατασκευάστηκαν κατοικίες που διαθέτουν άριστη αρχιτεκτονική, λειτουργικότητα, μεγάλες βεράντες με θέα την θάλασσα, τα ενετικά τείχη και το στάδιο του Κόρακα.
Αυτό ήταν το όραμά μου για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου οικοπέδου.
Μετά από αυστηρές γεωλογικές μελέτες ξεκίνησαν οι αρχιτεκτονικές, στατικές και μηχανολογικές μελέτες από ομάδα επιστημόνων της εταιρίας ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΑΤΕ και πάντα με την αυστηρή προσωπική μου επίβλεψη.

Κατόπιν των μελετών και την έκδοση οικοδομικής άδειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες εδόθη το πράσινο φως ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες της κατασκευαστικής φάσης.

Πράγματι όπως απεδείχθη εκ του αποτελέσματος που προέκυψε, εφαρμόστηκαν με τελειότητα οι επιστημονικές μελέτες και οι υποδείξεις των επιστημόνων.

Οι επισκέπτες του σημερινού έργου, ειδικοί και μη εντυπωσιάζονται από την σοβαρή, πολυτελή και σίγουρη κατασκευή καθώς επίσης και με το σχετικό design που είναι μοναδικό. Διαπιστώνεται μια αρμονία μινωικών χρωμάτων και υλικών, που τα περισσότερα προέρχονται από την κρητική γη. Το αίθριο των 1500 τ.μ. έχει μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου, χώρου αναψυχής και χαλάρωσης του κάθε επισκέπτη καθώς και των μονίμων ιδιοκτητών και ενοικιαστών που έχουν εγκατασταθεί στο Μέγαρο. Στο χώρο του αίθριου υπάρχει επίσης χώρος αναψυκτηρίου - καφέ για την ευχάριστη αναμονή ατόμων που τυχόν επισκέπτονται το Μέγαρο.

Όσον αφορά το υπόγειο parking αποτελείται από 4 ορόφους κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, με εμβαδόν περίπου 20.000 τ.μ. που δύναται να φιλοξενήσει ανα πάσα στιγμή άνω των 1.000 αυτοκινήτων. Διαθέτει μέσα προστασίας του parking από όλους τους κίνδυνους που τυχόν ήθελε προκύψουν (πυρκαγιά, πλημμύρα κ.α.). Έχουν εφαρμοστεί μελέτες ευρωπαϊκών προδιαγραφών όπως και στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης.

Ο χώρος του parking είναι ένα αληθινό σαλόνι αυτοκινήτων.

Το Μέγαρο αποτελείται από 3 πτέρυγες με 3 ανεξάρτητες εισόδους, 3 ανεξάρτητα κλιμακοστάσια, ανεξάρτητους χώρους κεντρικής θέρμανσης και δεξαμενών νερού.

Ο Α' όροφος που είναι και στις 3 πτέρυγες έχει διαμορφωθεί σε επαγγελματικούς χώρους γραφείων και έχει καλυφθεί 100% από ιατρούς, οικονομολόγους και αρχιτέκτονες, του οποίου το εμβαδόν φτάνει τα 3.500 τ.μ.

Είμαστε σίγουροι ότι ο χώρος αυτός αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη του Ηρακλείου και τόπος συνάντησης των κατοίκων της πόλης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Handax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery imageHandax gallery image